Medicinsk cannabis forskning

Der er stor interesse for muligheden for at lindre smerter med medicinsk cannabis. Brugt medicinsk er der erfaringer med, at cannabis bla. kan lindre smerter, stimulere appetitten, reducere kvalme og virke muskelafslappende.

I Danmark og udlandet er den evidensbaserede viden, der er om medicinsk brug af cannabis meget begrænset, især når det kommer til medicinsk forskning i den naturlige cannabisplante. Medicinsk cannabis under forsøgsordningen er medicinsk cannabis udvundet fra den naturlige cannabisplante.

Der er på nuværende tidspunkt igangsat en række forskningsprojekter i Danmark. På Cannabis Danmarks hjemmeside kan man finde en oversigt over de igangværende studier.

Cannabis Danmarks formål er at indsamle og støtte forskningsresultater og evidens i Danmark og internationalt. De indsamler og deler information om cannabis til medicinsk brug til borgere, politikere, erhvervsliv og sundhedsvæsen. De støtter innovation og udvikling af erhvervsaktiviteter med cannabis til medicinsk formål. De indsamler og uddeler støtte til økonomisk trængte patienter.

Cannabis Danmark

På Cannabis Danmarks hjemmeside kan man finde information om forskningsresultater og evidens i Danmark og internationalt.

For mere info om igangværende studier KLIK HER

Medicinsk cannabis forskning

 

I lande som Holland, Canada, USA og Israel er der mange års erfaring med anvendelsen af medicinsk cannabis fra den naturlige cannabisplante til forskellige sygdomme. Læger, myndigheder, hospitaler og interesseorganisationer fra disse lande har offentliggjort deres erfaringer – og det kan hjælpe til at forstå effekten eller den manglende effekt ved brugen af medicinsk cannabis.

Erfaringer medicinsk cannabis

Følgende links viser hvad Lægemiddelstyrelsen i Danmark, sundhedsministeriet i Holland, Canadas lægemiddelstyrelse Health Canada, The National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine fra USA og sundhedsministeriet i Israel deler af viden om deres erfaringer med medicinsk cannabis.

For Lægemiddelstyrelsen KLIK HER


Cannabis Danmark KLIK HER


For Hollands sundhedsministerie "CIBG ministerie van volksgezondheid welzijn en sport" KLIK HER


For Canadas lægemiddelstyrelse "Government of Canada - Health Canada" KLIK HER
For information for Health Care Professionals - Health Canada KLIK HER


For USA – “National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine”: The Health Effects of Cannabis and Cannabinoids: The Current State of Evidence and Recommendations for Research (2017) KLIK HER 


For Israels sundhedsministerie ”State of Israel – Ministry of Health”
KLIK HER