Medicinsk cannabis forskning

Der er stor interesse for muligheden for at lindre smerter med Medicinsk Cannabis. Brugt medicinsk er der erfaringer med, at cannabis bla. kan lindre smerter, stimulere appetitten, reducere kvalme og virke muskelafslappende.

I Danmark og udlandet er den evidensbaserede viden, der er om medicinsk brug af cannabis meget begrænset, især når det kommer til medicinsk forskning i den naturlige cannabisplante. Medicinsk cannabis under forsøgsordningen er medicinsk cannabis udvundet fra den naturlige cannabisplante.

Erfaringer medicinsk cannabis

I lande som Holland, Canada, USA og Israel er der mange års erfaring med anvendelsen af medicinsk cannabis fra den naturlige cannabisplante til forskellige sygdomme. Læger, myndigheder, hospitaler og interesseorganisationer fra disse lande har offentliggjort deres erfaringer – og det kan hjælpe til at forstå effekten eller den manglende effekt ved brugen af medicinsk cannabis.

Følgende links viser hvad Lægemiddelstyrelsen i Danmark, sundhedsministeriet i Holland, Canadas lægemiddelstyrelse Health Canada, The National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine fra USA og sundhedsministeriet i Israel deler af viden om deres erfaringer med medicinsk cannabis.

For den danske lægemiddelstyrelse “Lægemiddelstyrelsen”

For Hollands sundhedsministerie “CIBG ministerie van volksgezondheid welzijn en sport”

For Canadas lægemiddelstyrelse “Government of Canada – Health Canada”

For information for Health Care Professionals – Health Canada

For USA – “National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine”: The Health Effects of Cannabis and Cannabinoids: The Current State of Evidence and Recommendations for Research (2017)

For Israels sundhedsministerie ”State of Israel – Ministry of Health”